Yetersiz sağlık hizmetlerinden kim sorumlu?

Sağlık bakanlığı illere göre sağlıktaki istatistikî bilgiler paylaşmış.

Ayrıtlara girmezden şu bilgileri dikkatinize sunuyorum.

Sağlıkta Sakarya’dan daha olumsuz durumda bakanlığın sitesindeki verilere göre; “Ağrı, Bilecik, Hakkâri, Mardin, Şanlıurfa, Aksaray, Şırnak ve Iğdır” illerimiz resmi olarak işaret ediliyor.

Sakarya eğitimde ve sağlıkta son yıllarda oldukça tartışmalı bir konumda.

Bu tartışmaların sorumlusu tabi ki, “Siyasi irade adına konuşan Milletvekilleri ve bürokratlardır.

Geçtiğimiz hafta Kocaali ilçesinde bir kişi trafik kazası nedeniyle hayatını kaybetti.

Ecel diyip kabulleniyoruz bu kazaları amma sis perdesini kaldırdığımızda çok vahim trajediler çıkıyor yaşanan ölümlerin ardından...

İlimizde sağlık kurumları ihtiyaçlara zamanında cevap veremediği biliniyor.

İnsanlar ihtiyaç duyduklarında bazı sağlık hizmetlerinden gerektiğinde hizmet alamadıkları herkesin bilgisi dâhilinde.

Özellikle yoğun bakım üniteleri bu ilde yetersiz olduğu biliniyor.

Her durum sağlık açısından önceliklidir ama “Yoğun bakım ünitelerinin yetersiz olması insan hayatı ve sağlığı nedeniyle kabul edilebilir bir durum” değildir.

3 yıl önce bu ilde yeterli yoğun bakım ünitesi olmadığından zamanında müdahale edilmediğinden Eskişehir hastanelerinin yoğun bakım ünitelerinde hayatını kaybetmiş gencecik insanların olduğunu biliyoruz.

Maalesef yakın tarihimizde Sakarya’da yoğun bakım ünitelerinin yetersizliği nedeniyle başka bir ile Yalova’ya sevk edilen hasta ziyareti dönüşü bir aile tam anlamıyla bir trajedi yaşadı.

Yalova’ya sevk edilen bir hastasını ziyaret dönüşü bir kişi, yanında Annesi olduğu halde sabaha karşı Kocaali yolunda aşırı yorgunluk ve dikkatsizlik sonucu kaza yaparak, dünyada en değer verdiği kişi olan Annesinin vefatına neden oldu.

Evet, ecel diyip kabulleniyoruz bu tür kazaları ama yılardır bu ilde Sakarya halkına verilen sözler, kaldı ki “sağlık konusunda söz vermeksizin gerekenin yapılması gerekirken” siyaseten söz verenler bu ilde verdikleri sözü yerine getirmedikleri için sorumlu diyemeyiz ama dolaylıda olsa böyle acı olaylara konu olabiliyorlar.

İnsanlar doğal yollarla sevdiklerinden ayrılmasını kabullenebiliyor.

Ama sağlık adına gerekli, istatistikî bilgilerin ışığında etkili ve siyaseten sorumlu kişilerin gerekli tedbirlerin alınmaması sonucu can kayıplarının yaşanmasını kim kabul edebilir?

Sakarya’da yıllardır sözler verip yerine getirmeyen, getirilemeyen yetersiz sağlık hizmetlerinden hangi siyaset sorumlu?

Her olumsuz konularda olduğu gibi sağlıkta yaşanan bu sorunların kaynağı, “verilen sözlerin tutulmamasının nedeni ve sorumlusu muhalefet partileri mi?

Gerektiğinde alınamayan yoğun bakım hizmeti dâhil, sağlık hizmetlerinden kim sorumlu?

Bir yetkili Sakarya kamuoyuna çıkıp açıklayabilir mi?

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Şerif Sarı - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce Sakarya'daki en başarılı belediye hangisi?
Tüm anketler